sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Pieni potilas


Tiistaina käytiin Alekin kanssa siellä refluksi- ja allergia lääkärillä. Meillä oli tarkoitus puhua Alekin refluksista, mutta nyt akuutimpi asia kuitenkin oli ripuli, mikä on poikaa vaivannut jo pari viikkoa. Aiemmin saatu lääke ei ole vaikuttanut ollenkaan, vaan ripuli on pahentunut entisestään. Lääkäri määräsi Alekille kokeiluun täysin viljattoman ruokavalion ja kirjoitti reseptille myös uuden ripulilääkkeen. Alek kävi verikokeissa, josta sitten selviää myös tiettyjen ruoka-aineiden allergiat, jos niitä on.. Tähän listaan kuului vissiin ainakin viljat, kananmuna ja olikohan pähkinäkin, muita en muista :D
Alettiin sitten heti noudattamaan Alekin uutta ruokavaliota ja vaan odoteltiin, miten se alkaa vaikuttamaan, vai vaikuttaako ollenkaan. Oikeastaan me jätettiin Alekilta viljat pois jo pari päivää ennen lääkärin aikaa, koska oltiin itsekin alettu epäilemään jonkunlaista vilja-allergiaa. 
Saatu uusi lääke ei vaikuttanut millään lailla ja ripuli vaan jatkui edelleen. 
Alekille ei enää maistunut edes ruoka kunnolla ja maitoakin suostui juomaan vaan ihan tosi vähän, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun soittaa uudestaan lääkärille. Saatiin ohjeeksi hakea apteekista juomajauhetta, mikä sekoitetaan veteen (Floridral baby). Tästä poika saisi edes vähän nestettä ja tarvittavia aineita, ettei ihan kuivuisi. Myöhemmin Alekin oma lääkäri soitti ja kertoi verikokeiden tulokset, jotka oli kaikki negatiivisia, eli ainakaan siis viljoista ei tää ripuli johdu. Hän ihmetteli, kun lääke ei ollutkaan auttanut ollenkaan ja kehotti käymään pojan kanssa labroissa tarkistamassa, ettei kuivumista ole tapahtunut. Niinpä Sini sitten lähti Alekin kanssa Jorviin lasten päivystykseen. 
3,5h sai Jorvissa odotella, ennen kuin lääkäri kutsui huoneeseen! Jotenkin uskomatonta, että näin pienen kanssa joutuu noin pitkään odotella.. Tämän jälkeen piti odotella vielä toista lastenlääkäriä. Siinä vaiheessa mä soitin äidille ja pyysin tulla hakemaan mut, että pääsen sairaalalle Sinin ja Alekin luokse. Pakkasin varalta kassiin tavaroita mukaan, jos Alekin pitäisi jäädä osastolle. Onneksi pakkasin, koska niinhän siinä loppujen lopuksi kävi, että torstai-perjantai välisenä yönä klo 1.30 aikoihin (vasta!) tuli hoitaja hakemaan Sinin ja Alekin osastolle nesteytykseen, jolloin itse lähdin hakemaan auton parkista ja ajelin kohti kotia. Mulla kun seuraavana päivänä oli töihin meno..

Perjantaina pääsin onneksi lähtemään töistä pari tuntia aikaisemmin, niin ehdin hyvissä ajoin sairaalalle mun rakkaiden luokse <3 Alek laitettiin varmuuden vuoksi infektio-osastolle, joten huone on vaan meidän käytössä. Kotoota otin Alekin herkkusosetta pari purkkia mukaan ja yritettiin saada poika vähän edes maistamaan sosetta. Se kannatti, sillä Alekhan söi sitä sosetta ihan tosi reippaasti! Oltiin niin iloisia tästä tapahtumasta, koska oli kulunut jo useampi päivä, kun ruoka ei ollut uponnut..  Meidän ilo kuitenkin loppui yhtä nopeasti, kuin alkoikin, sillä myöhemmin illalla soseet lensivät kaaressa lattialle. Ei ehkä ihan kaikki, mutta suurin osa kuitenkin. Hoitaja oli sitä mieltä, että oksennus todennäköisesti johtui siitä, että Alek olikin yhtäkkiä syönyt niin paljon kerralla.. Voi hyvin olla mahdollista, ainakin kuulostaa ihan järkevältä syyltä. 

Tähän mennessä on pojalta otettu useampi kakkanäyte ja verikokeita, joista toivon mukaan selviäisi jotakin. Eilen, kun lääkäri kävi, ehdotti hän maidotonta ruokavaliota kokeiluksi. Sanoi kyllä, että harvemmin vasta tässä vaiheessa ja tämän ikäisellä selviäisi maitoallergia, mutta piti sitä kuitenkin myös ihan mahdollisena. Eihän se mitään maksa kokeilla ja tottakai me kokeillaan mitä vaan, että poika tervehtyisi!
Maidotonta korviketta annettiin pojalle eilen ensimmäistä kertaa, mutta sepä ei kelvannutkaan. Kyllähän se aikaa vie, ennen kun uuteen makuun tottuu.. Alek kuitenkin on yhtä ja samaa korviketta saanut sen 8kk ja tottunut siihen. Onneksi vuoden ikäisenä korvikkeen voi periaatteessa jättää poiskin, jos näyttää että se ei maistu. 

Tänään ei Alek ole edelleenkään syönyt kunnolla. Soseet ei maistu juuri ollenkaan, eikä uusi korvike yksinkertaisesti ole kelvannut. Eipä tota lasta voi pakottaakaan syömään. Yöllä oli taas useampi ripulivaippa vaihdettu, eli sama meno jatkuu edelleen. Lääkäri oli sitten aamulla todennut, että tuskin se maito on nyt kuitenkaan syynä, joten saadaan taas antaa pojalle tuttua korviketta, jos hän sitä suostuu syömään. Parempi, että syö edes sitten sitä, kun ei mitään. Lääkäri oli myös sanonut, että yrittää vielä miettiä, mitä kokeita voisivat ottaa, koska nää oireet ei kuulemma sovi oikein mihinkään sairauteen tai tartuntaan..
Koko tänä päivänä ei Alek syönyt juuri mitään. Edes maito ei kelvannut. Viimeksi hän söi klo 16.35 10ml ja sen jälkeen myöhemmin yhden hirssinaksun, minkä oksensi saman tien ulos. Koko illan Alek oli ihan voimattoman ja kipeän oloinen ja näköinen. Kuumetta mitattiin, oli vain lämpöä ja sai sitten lääkettä ja vähän ajan päästä poika menikin yöunille. On niin kamalaa, kun meidän aina niin iloinen ja hyväntuulinen poika on yhtäkkiä niin huonona :'(

Saa nähdä, mitä alkuviikko tuo tullessaan, kun verikokeiden ja kakkanäytteiden tulokset tulevat. Palaan asiaan heti, kun vaan mahdollista :) 
Onneksi oon huomennakin vielä vapaalla, niin saan olla Sinin ja Alekin luona enemmän <3


- Annina


6 kommenttia:

 1. Oivoi, varmasti tositosi rankkaa kun oma lapsi sairastaa :( toivottavasti pian syykin selviäisi. Pikaista toipumista ja tsempit koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään, kohta pitäisi tulla lääkäri käymään, toivotaan että jotain vastauksia saadaan! Kiitos <3

   Poista
 2. Voi kauheeta, kuulostaa hurjalta! Toivottavasti syy selviää pian ja pikkuisen vointi kohenee. Pikaista paranemista Alekille ja paljon voimia äideille!

  VastaaPoista
 3. Huh, kuulostaa kyllä rajulta. Toivottavasti olette jo saaneet jotain vastauksia ja minimies voi paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla saatu vastauksia, kukaan ei muka tiedä mistä voi johtua.. Alek on niin heikossa kunnossa kyllä :(

   Poista