keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Vihdoin


Kyllä, vihdoin se päivä koitti, päästiin kotiin!

Maanantaina odoteltiin kärsimättöminä lääkärin kiertoa, hoitaja tuli kymmenen aikaan sanomaan, että klo 12 tulee gastroenterologi osastolle ja käy siinä meidän kanssa juttelemassa. Siinä sit yritettiin aikaa tappaa, käytiin aamupalalla (siis minä ja Alek) kanttiinissa ja sieltä tullessa mentiin leikkitoiminnan tädin kanssa käymään leikkiosastolla lastenklinikan puolella katsomassa paikkoja. Siinä onneks aikaa menikin sit ihan hyvin ja palatessa huoneeseen ei kauaa mennytkään, kun gastroenterologi tuli. Käytiin läpi jatkosuunnitelma: Keskuslaskimokatetri poistetaan ensiviikon maanantaina, aikoivat soittaa kelloajan ja ohjeet vielä tällä viikolla, samalla ottavat painon. Sitten täytyy käydä neuvolassa painokontrollissa, meillä sattuu olemaan 1v neuvola sopivasti 13.3. joten sieltä sitten lähettävät Alekin gastroenterologille painon ja pituuden. Kuukauden päästä, eli maaliskuun lopussa käydään gastroenterologin vastaanotolla ja reilua viikko ennen sitä täytyy pitää kolmelta peräkkäiseltä päivältä ruokapäiväkirjaa, joka täytyy viikkoa ennen tapaamisaikaa lähettää se sähköpostilla ravitsemusterapeutille. Lopuksi vielä toukokuussa tähystetään uudestaan ja katsotaan missä jamassa suolisto sillon on, jos näyttää hyvältä, lähdetään pikkuhiljaa purkaa nykyistä ruokavalioa (maidoton, gluteeniton (ei edes kauraa tai vehnätärkkelystä) ja munaton). Siinä siis meidän lähi kuukausien suunnitelmat.
Kysyin gastroenterologilta, että kauanhan meidän täytyy vielä olla sairaalassa, hän vaan tokaisi, että hoitaja tulee kohta kertomaan tarkemmin. Meni aikaa ja hoitaja tuli, kysyin saman häneltä, mutta ei hän kuulema tiennyt yhtään, sanoi hakevansa osastonlääkärin käymään siinä. Lopulta lääkäri tuli ja sanoi että päästään kotiin! Katetri jätettiin paikalleen, jos tulisikin takapakkia ja sitä vielä tarvittaisi.

Nyt ollaan oltu pari päivää kotona ja ollaan kyllä nautittu! Onneksi Alek nyt syö hyvin ja voi muutenkin hyvin, vielä kun joisi vähän enemmän, mutta eivät ainakaa olleet sairaalalla huolissaan juomisesta. Kuinkahan paljon tän ikäisen pitäisi päivässä juoda vettä?

Tänään myös vihdoin päästiin käymään 1v kuvauksissa! Käytiin samalla kuvaajalla, jolla käytiin joulukorttikuvissakin, eli Tea J. Photographylla Nummelassa :) Nähtiinkin facesivuilla jo pari kuvaa Alekista ja apua kuinka täydellisiä kuvia sieltä on tulossa!

- Sini

3 kommenttia:

 1. Jes! Olipa hieno uutinen, että olette päässeet kotiin! :)

  VastaaPoista
 2. Huippua, että tilanne on ruokavalion avulla tasoittunut ja pääsitte kotiin! Toivottavasti toukokuussa suoli on parempi ja pääsette palailemaan tavalliseen ruokavalioon tai pohjimmainen syy selviää.

  Alek on selvästi reipas poika, kun noin kauan jaksoi sairaalarumbaa, ja pysyi silti iloisena itsenään.

  VastaaPoista
 3. Miten teille kävi? Tärppäsikö heti ensimmäisellä inssillä? Täällä on jo kuumeisesti odotettu uutisia. :D

  VastaaPoista