sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Toinen lapsi


Jo ennen Alekia on meille ollut selvää, että halutaan ainakin kaksi lasta. Jos vaan suinkin mahdollista, niin mahdollisimman pienellä ikäerolla, jolloin lapsista olisi toisilleen seuraa ja he ymmärtäisivät toisiaan hyvin (ainakin toivottavasti). Sinillä on suuri ikäero omiin sisaruksiinsa ja koska sisaruksista ei sillä tavalla oo ollut seuraa ja ovat muuttaneet pois jo, kun Sini oli sen ikäinen, että ois kaivannut leikkikaveria, ni hän tietää miltä tuntuu olla tavallaan ainut lapsi. Halutaan, että Alek saa sisaruksen, jonka kanssa jakaa niin normi kotipäivät, kun lomamatkojen ilot :)
Kun Alek syntyi, päätettiin että ei kiirehditä toisen lapsen yrittämisen aloituksessa, vaan nautitaan ja keskitytään täysin Alekin vauva-aikaan. Alkuperäinen suunnitelma oli, että toista lähdettäisiin yrittämään vasta sitten, kun Sinikin olisi ollut hetken aikaa töissä ja saataisiin rahaa säästettyä hoitoihin.. 
Varsinaisesti vauvakuumetta ei meillä ole ollut, mutta kieltämättä nyt kun on lähiaikoina lukenut paljon raskausuutisia Facebookin vauva ryhmissä, on toive toisesta lapsesta tullut vahvemmaksi.
Se oli loppuvuodesta, kun puhuttiin toisesta lapsesta ja päätettiin aloittaa hoidot alkuvuodesta. Nythän siis suunnitelmat muuttuivat siitä alkuperäisestä, mutta se ei haittaa. Ajateltiin, että jos nyt aloitetaan hoidot, niin olisi ehkä mahdollista saada Alekille sisarus ennen, kun Alek täyttäisi 2-vuotta. Ikäeroa ei näin ollen paljoa tulisi. Myös rahallisesti tää on järkevä päätös, mä saan suurempaa palkkaa, kun Sini ja Sini tulee saamaan saman rahan äitiyslomalla, mitä Alekista sai.

-Annina

5 kommenttia:

 1. Saako muuten kysyä, käytättekö te samaa luovuttajaa tällä kertaa kuin ensimmäiselläkin? Oliko teillä mitään merkitystä sillä, onko luovuttaja sama/eri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytettiin samaa, kun oli saatavilla saman luovuttajan olkia :) Jos niitä ei ois enää saanut, ni ei se maailmaa ois kaatanut, mutta koska niitä oli, ni mielellään niitä sit ostettiin :)

   Poista
  2. Kiva, että oli jäljellä ja saitte käytettyä niitä! :)

   Poista
 2. Ihanaa! Onnea yritykseen :)

  Saako kysyä, että muistanko oikein että ihan alkujaan raskautta yritti Annina ja klinikalle siirtyessä sitten Sini? Ootteko miten nyt toisen kohdalla päätyneet siihen, että Sini jatkaa hoidoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistat oikein :) Ollaan kirjoiteltu tuolla tammikuun alussa tästä päätöksestä :)

   Poista