maanantai 16. huhtikuuta 2018

Mitähän sitä tehtäisi?


Sanomattakin on varmasti selvää, että edellinenkään inssi ei onnistunut. En tiedä mitä nyt tehdään. Ylimääräiseen yrittämiseen meillä ei oikeastaan oo rahaa, johtuen siitä, että oon kotona Alekin kanssa. Musta tuntuu, että nykyään ovis menee mulla niin nopeasti, ettei ovis plussan jälkeen seuraavana päivänä tehty inssi hyödytä enää mitään. Ainaki viime kierrossa kävi näin, aamulla tein ovis plussan ja illalla oli kovat kivut vasemmalla (jossa oli yksi follikeli) ja seuraavana aamua (inssi aamuna) tein varmuudeksi testin ja se oli jo nega. Sanoivat klinikalla, ettei tarvii siitä välittää, mutta kyllähän toi nyt kertoo selvästi, että ovis meni jo ja inssi ehkä oli turha? Ollaan pyöritelty päässä nyt ivf mahdollisuutta, mutta mietittiin, että kokeillaanko vielä kerta inssillä ja sitten ivf vai kysyttäiskö ivf mahdollisuutta jo nyt seuraavalle kerralle? Klinikalla ei vielä oo otettu tätä puheeksi, kun tää kierto jäi nyt välistä, koska oljet ei kerennyt tulla. Tilattiin nyt siis kolme olkea ja en usko, että enempää oikeasti pystytään tilaamaa, ne siis on meidän viimeiset oljenkorret..  Suostuuko ne ees klinikalla antamaan ivf hoitoja jo parin inssin jälkeen? Äh vaikeita asioita..

- Sini

6 kommenttia:

 1. Nää on kyllä vaikeita asioita. Oliko teille tehty inssiä ovisplussa päivänä? Jos ei, niin ehkä niin lähtisin vielä yrittämään ainakin sen kolmannen kerran inssiä. Toivottavasti löydätte teille sopivan ratkaisun. Sitä kuuluisaa tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka inssi tehtiin niin, että ovis oli aikalailla plussa, käytiin varmuudeksi kuitenkin ultrassa, koska ei oltu varmoja tosta oviksesta ja oli perjantai. Klinikalla oltiin samaa mieltä, että pian ovis tapahtuu, mutta pistettiin varmuudeksi kuitenkin pregnyl ja käytiin samana päivänä myöhemmin inssissä.
   Alekistahan onnistui niin, et sunnuntaina oli eka ovisplussa, maanantaina soitin klinikalle ja testi näytti sillon vieläkin plussaa. Ota näistä nyt selvää sitten :D
   Mutta kiitos! Täytyy varmaan soitella klinikalle ja jutella lääkärinkin kanssa tästä.

   Poista
 2. Vaikeita päätöksiä joo, kun ei voi tietää onko kyse huonosta ajoituksesta vai muista ongelmista, joihin IVF voisi tuoda ratkaisun.

  Lääkäri on siinä oikeassa, että negatiivisella o-testillä inssipäivänä ei ole merkitystä. Ovulaation käynnistää lh:n nousu; kuinka kauan se pysyy korkealla eli testillä havaittavissa ei ole merkityksellistä ovulaation kannalta. Sen sijaan jos tunnet selvät ovulaatiokivut jo aiemmin, kertoo se todennäköisemmin ovulaation ajasta. Myös ovulaation jälkeisenä päivänä on mahdollista tulla raskaaksi, mutta kyllä paremmat todennäköisyydet ovat edellisenä päivänä. (Tai jos luomuna mentäisiin, niin jo pari päivää ennen ovista. Mutta klinikalla kun siittiöt on pesty ja hitaat poistettu joukosta, todistetusti myös ovulaatiopäivä riittää hyvin.) Oletko kokeillut testata kahdesti päivässä? Jos plussan saisikin jo kiinni edellisenä iltana, olisiko paremmat mahdollisuudet saada inssi ovispäivälle?

  Toisaalta parhaallakin inssillä on se noin 20% onnistumistodennäköisyys, ja IVF:llä parempi. Siinä yhdellä oljella saa normaalisti useamman yrityksen. Yksityisellä klinikalla kyllä mun mielestä asiakas päättää jos haluaa jo IVF:n, kun se nostaa kuitenkin todennäköisyyksiä. Jos ei ole jotain selviä riskitekijöitä. Saahan siinä tietoa munasolujen laadusta ja muusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan selviksi oviskivuiksi varmistui ne viime kierrossakin tunnetut kivut. Tässä kierrossa nyt testasin aamuin ja illoin, just et jos illalla tuliskin jo ovisplussa. Tällä kertaa pysyi plussana aamun, illan ja seuraavan aamun, sinä aamupäivänä sit tunsin taas aika kovaa kipua oikealla puolella alavatsassa ja illalla ovistesti oli nega. Eli selvästi se ovis oli silloin.

   Niinpä, oon samaa mieltä, että asiakkaan pitäisi kyllä saada päättää näistä hoidoista yksityisellä, kun mehän siitä maksetaan. Täytyy tosiaan soitella sinne klinikalle ja pyytää lääkäriä soittamaan, ni voi jutella sen kanssa :)

   Poista
 3. Meillä ovulaatiotuntemukset seuraa aina 8-12h LH-plussasta. Inssit on tehty aina samama päivänä tai jos plussa illalla, niin inssi aamulla. Suosittelen koittamaan :)

  Lääkäristä varmaan riippuu miten innokas on lähtemään ivf:ään, jos lääketieteellistä hankaluutta ei ole todettu, on nuori ja anamneesissa on kuitenkin helposti alkanut raskauskin. Meillä eka lääkäri ei olisi suostunut ivf:ään ennen 5 inssiä, koska pääosin onnistuminen tapahtuu 3-5:llä yrityskerralla. Mut toki maksavalla asiakkaalla lie sanansa sanottavana siitä mitä haluaa rahoillaan tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätettiin nyt vielä inssillä jatkaa :) Nyt täytyy tosiaan pyytää inssi samalle päivälle ovisplussan kanssa! :)

   Poista