tiistai 27. maaliskuuta 2018

Gastroenterologin vastaanotolla

Maanantaina käytiin Alekia hoitaneen gastroenterologin vastaanotolla näyttäytymässä. Tavattiin myös ravitsemusterapeutti, jolle lähetettiin ruokapäiväkirjaa kolmelta päivältä. Me saatiin kehuja erittäin kattavasta päiväkirjasta ja Alek sai kehut hyvästä kasvusta ja ruokahalusta. Ravitsemusterapeutin kanssa katsottiin, saako Alek ruoasta kaiken tarvittavan. Kaikki näytti muuten ihan hyvältä, ainoastaan kalsiumista, jodista ja D-vitamiinista oli hiukan puutteita ja niitä korvataankin vitaminilisällä. On kyllä ollut niin hankalaa noiden vitamiinien antaminen, kun ei Alek niiden mausta tykkää ollenkaan ja ruoka jää heti syömättä, jos sekaan on murskattu vitamiinit.
Saatiin onneksi lääkäriltä lupa ottaa gluteeniton kaura mukaan Alekin ruokavalioon. Nyt voidaan ruoanlaitossakin käyttää taas kaurakermaa ja juomana antaa kaurajuomaa, mikä sisältää kalsiumia. Kaurajuomasta Alek saa tarvittavan määrän kalsiumia, jos päivän aikana sitä  saa menemään vähintään 4dl. Kaurajuoma onneksi maistui pojalle, kun kokeiltiin ja eilen ekaa kertaa Alek sai aamupalaksi myös kaurajogurttia, sekin maistui ihan hyvin :)
Gastroenterologi vilkaisi ja kokeili Alekin vatsan ja katsoi suuhun, kaikki ihan ok. Myös verikokeiden tulokset oli nyt normaalit. Seuraava lääkäriaika on 7.5. Silloin katsotaan uutta tähystys aikaa ja otetaan taas joku viljoista mukaan ruokavalioon, jos nyt kauran kanssa menee kaikki hyvin.

Lopuksi vielä mainittakoon, että viikko sitten oli toisen inssin vuoro. Yksi piinaviikko taputeltu, toinen vielä jäljellä :)

-Annina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti