keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Fyssarilla


Ollaan oltu hieman huolissaan tosta Alekin istumattomuudesta tai syöttötuolissahan hän on istunut nyt muutaman kuukauden, mutta lattialla pyöriessä ei mene istumaan tai edes pysy istumassa, jos sen siihen laittaa. Soittelin vajaa kuukausi sitten perjantaina neuvolaan ja saatiinkin samantien lähete fyssarille, eka aika olikin heti seuraavan viikon tiistaina! Ekalla kerralla käytiin alussa läpi mitä Alek osaa ja sitten päästettiin Alek lattialle touhuamaan, samalla fyssari näytti miten voidaan edistää istumista sekä konttaamaan lähtöä. Olisi kuulema kovin tärkeetä istumisenkin kannalta, että konttaaminen lähtisi sieltä tulemaan. Ekan käynnin jälkeen kuitenkin konttauksen harjoittelu jäi vähemmälle ja Alek opetteli seisomaan tukea vasten, alastulo ei kuitenkaan oo turvallisimmasta päästä.. Eilen sitten meillä oli toinen käynti ja siellä istumaharjoituisten lisäksi aloitettiin harjoittelemaan turvallista alastuloa,  kun ei tota nousemista voi kieltääkään. Nyt on siis kovat harjoitukset käynnissä ja katsotaan mitä seuraavassa kahdessa viikossa opitaan, kun saatiin seuraava käynti taas kahden viikon päähän. Mun mielestä on tosi kiva, että meidän huoli otettiin tosissaan ja päästiin heti ammattilaiselle saamaan neuvoja!
Vaikka tietysti jokainen kehittyy omaa tahtia, eikä voi vertailla muiden kanssa, mutta kyllähän se hieman ihmetyttää, että pian 10kk ikäinen ei istu. Konttaaminen melkein onnistuu, jos ei oo paitaa päällä (hän ei selvästi arvosta, jos maha osuu maahan), mutta Alek ei meinaa jaksaa käsillään kannatella painoaan, nojaa enemmänkin käsivarsiin ja se "konttaus" on pelkkää kitisemistä, hän ei siis siitä tykkää ollenkaan. Eikä siihen tietenkään voida pakottaa.

Nyt muutaman pahan kaatumisen jälkeen Alek sai päähänsä semmoisen konttauspäähineen, jolle ollaan aina naureskeltu ja ajateltu, ettei tollasta IKINÄ meidän lapsen päähän laiteta :D No turvallisuus ennen kaikkea, jospa tota ei kauaa tarvitsis pitää..

- Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti