perjantai 17. marraskuuta 2017

Alek 9,5kk


Voi jestas sitä on ollut aikaansaamaton, kun blogia ei ole saanut päiviteltyä! Useana päivänä se on ollut mielessä, mutta niin vaan on kaikki muut asiat menneet edelle ja kirjoittelu on jäänyt.


Alek on oppinut hurjasti uusia juttuja, sitten viimeisimmän postauksen. Uusimpana juttuna on meillä opittu tukea vasten nouseminen! Ensin poika nousi oman lelulaatikon reunaa vasten ja meno oli aika hataraa, mutta nykyään se on jo ihan lastenleikkiä koko juttu ja toi jäbä nousee pystyyn, jos siihen on vähänkaään mahdollisuus :D Liikkuminen tapahtuu edelleenkin vain ja ainoastaan ryömimällä. Alek kyllä saattaa nousta konttausasentoon, hytkyy siinä ehkä hetken aikaa ja sitten lysähtää maahan. Nyt kun poika on alkanut enemmän seisomaan, ei hän pahemmin ole edes konttaamista harjoitellut. Tai siltä meistä on nyt vähän näyttänyt. Istuminen ei vieläkään suju ilman tukea eikä sivuheijasteita ole, ei sitten ollenkaan. Nyt jos poika kaatuu, niin hän ihan totaalisesti kaatuu ja sitten sattuu ja tulee harmitus. Toki onhan se helppoa, kun voi vaan horjahtaa ja luottaa siihen, että aina jompi kumpi äideistä on ottamassa kiinni.

Onneksi Alekilla on vielä 10kk neuvola ja fyssarikäynti, ennen sitä yksivuotis neuvolaa, niin voi sieltä vielä kysellä näistä asioista :)

Nyt kun Alek on jo isompi, alkaa luonteenpiirteitä tulemaan entistä enemmän esille. Alek on alusta alkaen ollut tosi tyytyväinen ja iloinen vauva, eikä turhia ole itkeskellyt. Näin on edelleen. Lisäksi nyt on jo hyvän aikaa huomattu toinen piirre, temperamenttisuus. Hän hermostuu heti, jos ei saa haluamaansa. Hyvä esimerkki on kauppareissu, jossa Alek sai hypistellä kauppalistaa ja näin ollen viihtyi hyvin kauppakärryissä. Kun hän itse vahingossa tiputti sen kauppalistan käsistään, alkoi semmonen huuto ja kiukku, että ei oo tosikaan :D Kun hän sai lappunsa taas takaisin, itku loppui samantien ja näin saatiin kauppareissu hoidettua. Näin tapahtuu myös, jos pojalle antaa ruokapöydässä ruoan päätteeksi vähän vettä.. Vettä on niin kivaa juoda mielinmäärin, kun sen saa juoda ihkaomasta pillimukista, eikä pelkästään tuttipullosta. Sitten kun meidän mielestä tarpeeksi vettä on juotu, joutuu veden ottamaan pois ja kas vain, itkuhan siitäkin meinaa aina tulla.
Mä oon jotenkin alusta asti osannut aavistaa, että temperamenttia tulee meidän pojalta kyllä löytymään ja nänhän se nyt näyttäisi olevankin :D
Alek on myös erittäin päättäväinen ja määrätietoinen, jo nyt! Eilen kun hän sitteriä vasten seisoskeli, hän näki sohvan käsinojalla olevan kosteuspyyhepakkauksen ja selvästi alkoi sitä kohti kurkottelemaan. Hän kurotteli käsillään ja yritti kiivetä sitterin päälle, jotta saisi haluamansa. Tässä hän ei tosin ihan onnistunut :D

Alekin ollessa 9,5kk:n ikäinen, on meillä:

- siirrytty pikkuhiljaa käyttämään vaatekokoa 74 (muutamia 80cm löytyy myös)
- vaihdettu osittain teippivaipat housuvaippoihin (yöllä ja reissuissa on teippivaippa)
- opittu seisomaan tukea vasten
- opittu kiljumaan todella kovalla ja kimeällä äänellä
- hampaita suussa jo kolme, kaksi alhaalla ja yksi ylhäällä


Loppuun pari kuvaa viime viikonlopun Elma-messuilta! :)


- Annina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti