keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Voihan vaunut!


Niinhän sitä luuli silloin ennen Alekin syntymää, että löysi täydelliset vaunut. Ei se ihan niin mennytkään :D Meillä on nyt menossa kuudennet vaunut/rattaat ja seittemännet on tulossa postissa. Ei vaan löydy meille täydellisiä rattaita, tosin niitä ei taida olla edes olemssa, mutta vielä muutamat kokeillaan jospa kuitenki löytyis edes lähes täydelliset. Voisin tähän alas laittaa vähän omia mielipitetiä näistä meillä käyneistä vaunuista ja syyt miks lähti eteenpäin.

Emmaljunga Super Viking ja Viking


Tykkäsin super vikingeistä kopan kanssa todella paljon, olivat oikein hyvät ja kevyet työntää, hyvännäköiset ja tavarakori suht tilava.

Viikkarit on käynyt meillä kahdesti. Ekalla kerralla ne oli kopalla sekä istuimella. tykättiin niistä paljon! Niin ihanan sirot ja kevyet. Toisella kerralla ne tuli sillon, kun meillä oli noi premierit ja olivat kyllä liian kiikkerät meidän makuun. Johtu varmasti siitä, että oltiin totuttu premierien vakauteen.

Miinukset mitä keksin (koskee seko sv että viking) on iso kasauskoko, toki viikkarit menee vähän pienempään kasaan, mutta sen kokoisiksi rattaiksi kuitenkin jäävät isoksi. Ratasosan kuomu (silmiin sattuu, kun se lörpöttää ja on ihan "ruttunen") jolloin myös rattaiden ulkonäkö kärsii. Ratasosassa huomasin myös, että pienenlapsen pää painuu asentoon, jossa leuka menee rintaa vasten.

Super vikingit lähti meiltä eteenpäin oikeestaan ihan vaan siksi, kun en jaksanut raahata näitä portaissa edestakasin, meillä kun ei hissiä ollut vielä silloin.

Ekalla kerralla vikingit lähti muuton myötä uuteen kotiin, kun ei enää mahtunut takakonttiin, koska jouduttiin laittaa koirien häkki sinne takaisin. Tokalla kerralla ajateltiin, et jotenkin saadaan ne ängettyä autoon, mutta kiikkeryyden takia saivat sit viikossa lähteä uuteen kotiin.


Quinny zapp extra

Nää oli meillä vaan kaukalon kanssa käytössä, joten sen enempää ei oo mitään käyttö kokemusta. Ei mun mielestä sovi minkään täryyttävälle alustalle, on meinaa aika tärisevää menoa, mutta kauppa käyttöön hyvät.

Baby jogger city premier

Nää oli lähes täydelliset! Vakaus on suuri plussa, ei tosiaan heilahtanut mihinkään suuntaan vaikka koirat vetäsis. Suuri tavarakori oli kans semmonen mistä tykkäsin niiin paljon! Sinne meni useampi kauppakassi ja vaikka mitä. Tykkäsin myös istuimesta, menee parempaan nukkumis asentoon mitä sv tai viking ja istuessakin on hyvännäkönen asento. Pieni kasauskoko on myös näiden todella hyvä ominaisuus.

Miinusta raskaasta työntötuntumasta, näitä on todella vaikea ohjata yhdellä kädellä. Pienesti miinusta myös leveydestä, mut se on mun mielestä kuitenkin pieni paha. Pieni miinus myös tosta kurkistusluukusta, siinä on magneetit sen verran heikot, että tuuli heittää sen usein auki. Työntöaisa vois mun mielestä olla ennemmin pyöreä, kun tommonen soikea. Keuliminen oli myös hieman haastavaa aluksi, kun aisa on aika korkealla alimmillaankin (mulla pituutta 163cm).

Nää olis ollut ne rattaat jotka ois saanut jäädä, jos työntötuntuma ois ollut vähän kevyempi.

Emmaljunga NXT90F

Nyt meiltä löytyy nämä, on olleet nyt viikon ja näillä näkymin viikonloppuna nää lähtee uuteen kotiin. Nää lähtee eteenpäin, kun Alek ei istu tossa istuimessa kunnolla, koska ei osaa vielä istua tukevasti itekseen, eikä viihdy makuullaan pitkää aikaa.

Näitä on todella hyvä työntää! Niin kevyet, mutta kuitenkin vakaat. Istuin on selkänoja ylhäällä hyvän kokoinen, mutta kun selkänojan laskee (edes siihen keskimmäiseen asentoon) ni istuin lyhenee ainakin 10cm, kun sieltä päädystä nousee pystyyn safe frame. Alekilla ei ainakaan oo paljoo siinä pään yläpuolella tilaa, kun se safe frame on pystyssä ja Alek on kuitenkin vasta 70cm pitkä.
Tavarakori vois olla näissä vähän isompi. Kasauskoko taas on aika iso, kun arvelin että nää menis suht saman kokoiseen kasaan, kun noi premierit, muttaa nää jää todella paljon pidemmiksi. Se myös on miinus, kun ei toi istuin mee rungon kanssa kasaan.

Että semmosta.. Nyt tosiaan on tulossa postissa vaunut, joiden toivotaan täyttävän meidän toiveet, mutta saa nähdä. Pelottaa ettei nekään oo hyvät ja sit saa alkaa kauheeseen palautus rumbaan ja taas metsästää vaunuja. Miten tää voi olla näin vaikeeta.

- Sini

7 kommenttia:

 1. No teillähän on ollut vaunuja oikein urakalla! Mutta voin vaan kuvitella kuinka hankalaa on löytää omat lempparit. Meille tosiaan on tulossa toi nxt90F, toivottavasti meillä ne toimis, sitä kun ei vielä osaa oikein sanoa :D tavarakori oli kyl pieni. Mut kasauskoko oli meidän makuun hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa ne olisi teille sopivat! :) Tykkäsin paljon niiden työntötuntumasta ja vaikka kasauskoko onkin pieni verrattuna muihin emmaljungiin, ni noiden premierien jälkeen on tosi vaikea kasauskoossa ne lyödä :D

   Poista
 2. Ohhoh, kunnon vaunutestailua! Mulla on kaksosille Mountain Buggy Duetit. Onhan niissäkin huonoja puolia, mutta ovat kyllä niin huippuvaunut, että yhtään ei kaduta.
  Tähän mennessä havaitut huonot puolet: kapeat vaunukopat. Koska ovat markkinoiden kapeimmat kaksosvankkurit, on tietysti kopatkin tosi kapeat. Etenkin talviaikaan, kun pitää olla paksua pussia ym, on vauvat aika tiiviisti kopissa. Onneksi mun babyt on vielä tosi ruipelot, niin mahtuvat ainakin jonkun aikaa :D
  Toinen homma on ne koppien päällä olevat kuomut: ne ei ole millään kiinni vaunukopan takaa (eli pään puolelta) eli helposti repsottavat. Olenkin miettinyt, auttaisiko esim. kaksipuoleinen tarrateippi. Menee hermot, kun ainakin kerran lenkin aikana joutuu repimään kuomuja takaisin koppaan kiinni.
  Muuten vaunut ovat osoittautuneet ihaniksi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit heti sulle ja vauvoille sopivat vaunut! :) Vaunut on kuitenkin niin tärkeät kapistukset, että ne on oltava hyvät :)

   Poista
 3. Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä Britaxin Go Bigeihin, joihin päädyttiin vuosi sitten koeajojen perusteella. Matka- ja kauppakäyttööm hankittiin Mutsy Nexot alkukesästä, kun poika vaihtoi kaukalosta Cybex Sironaan. Siihen asti Go Bigien runko palveli tosi hyvin Britaxin kaukalon kanssa kauppareissuillakin. Go Bigit on edelleen päiväunikäytössä ja niitä käytetään myös, kun kärryillä lähdetään kävellen/julkisilla liikkeelle. Puolivuotiaana vaihdettiin kopasta ratasosaan ja siinä siis edelleen. Toki ratasosan istuin oli aika iso aluksi ja vähän hankala vielä silloin, kun tukeva istuminen ei ollut hallussa. Nykyään erittäin pätevä kampe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaksi isoa kriteeriä meillä vaunuja valitessa oli kokoontaittelukoko (pienimmästä päästä näissä, Emmaljungat monstereita näihin verrattuna) ja kevyt työntötuntuma yhdelläkin kädellä yhdistettynä vakaaseen kulkuun.

   Poista
 4. Oon kaupassa testaillut noita go bigejä ja vaikuttaa ihanan letkeiltä vaunuilta! Niitäkin tässä mietittiin, mut en tiedä mahtuisiko kuitenkaan autoon.. Me ajateltiin, että halutaan yhdet rattaat, ni saa sit pidemmille reissuille kunnon rattaat mukaan :) Tai tokihan seki onnistuisi, että ois pienemmät autossa ja kunnolliset kotona sisällä, jotka mahtuu myös takakonttiin :D Katsotaan miten tässä nyt tehdään noiden nykyisten kanssa, kunne ei kyllä lumessa liiku mihinkään... Yks luminen päivä oli ja se riitti... :D

  VastaaPoista