sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Voihan vatsavaivat!

Parin viikon verran on Alek ollut tosi itkuinen ja vatsa selvästi vaivaa toista. Päivät sujuu vähän paremmin, mutta iltaa kohden vaivat pahenee ja itkun alettua voi mennä pitkäkin aika, kunnes pojan saa rauhoiteltua. Pojan rauhoittelussa Sini on muuten ihan superhyvä! <3
Usein mahavaivat alkaa ruokailun jälkeen, mutta myös ennen ruokaakin niitä ilmenee..  Vajaa kaksi viikkoa sitten Alek sai ensimmäisen rota -rokotteen, joten myös se saattaa aiheuttaa ilma- ja vatsavaivoja. Yhtenä iltana Alek piereskeli tosi paljon ja kun ilmaa tuli ulos, itku yltyi vain eikä meinannut helpottaa ollenkaan. Ostettiin Disflatylia, kun sitä ei ihan joka ruokailun yhteydessä tarvi antaa, toisin kun sitä Cuplatonia. Ainakin nyt vaikuttaa siltä, että lääke auttaisi hieman :)
Refluksin takia käytetään myös Gavisconia, niin maidon nousemisen ei pitäisi tuntua inhottavalta.
Itkua aiheuttaa nykyään myös ruokailut. Alek alkaa ensin normaalisti syömään ja syö hetken, kunnes ihan yhtäkkiä alkaakin itkemään.. Vaihdetaan asentoa sylissä ja tarjotaan taas pulloa. Voi olla että alkaa taas syömään tai sitten ei kertakaikkisesti syö, huutaa vaan eikä silloin edes huoli pulloa. Nostan pojan olalle ja kokeilen saada röyhtäytettyä. Kokeilen taas pulloa. Syö hetken taas ja sitten alkaa itku. Usein sitten luovutan pojan suosiolla Sinille, kun en viitsi huudattaakaan turhaan toista.. Sini saa usein Alekin syömään, mutta välillä huuto jatkuu syöttäjän vaihdosta huolimatta. Näissä tilanteissa tosin itkun syynä voi olla väsymyskin.
Korvikkeena meillä on käytössä Nan 1 h.a. Tähän asti se on ollut ihan hyvä, mutta nyt kun näitä vatsavaivoja on ilmennyt, ollaan mietitty korvikkeen vaihtoakin. Pelottaa vaan alkaa merkkiä vaihtamaan, jos se ei autakaan vaan jopa sattuisi pahentamaan oireita.. Vaan eihän sitä tiedä, kun kokeilemalla.

On ollut näitä huonompia päiviä, mutta niiden sekaan on mahtunut myös paljon hyviäkin hetkiä ja päiviä! Hyvinä päivinä meillä hymyillään paljon, jokellellaan ja ihmetellään ympärillä tapahtuvia asioita ja esineitä. Ensimmäinen hymy saatiin nähdä viiden viikon ikäisenä, juuri ennen ristiäisiä! :)
Niin ihana seurata, miten Alek kehittyy viikko viikolta ja oppii pikkuhiljaa uusia asioita.
Päätä kannatellaan jo hienosti, vaikka hieman huteraa se vielä onkin. Vatsallaan Alek ei tykkää yhtään olla, kyllästyy heti pään kannatteluun ja sitten tulee harmitus :D Sylissä viihtyy parhaiten pystyssä olalla tai rintaa vasten. Silloin kyllä heiluttelee päätään joka suuntaan ja saakin olla tarkkana pään tukemisen kanssa. Kädet on nyt löydetty ja niillä sohitaan myös paljon! Nyrkit menee helposti myös suuhun, se on huomattu :D Ruokailun yhteydessä on niin huvittavaa ja myös hellyyttävää, miten Alek ottaa kiinni meidän sormista, samalla kun syö. Just tänään hän otti mun pikkurillistä kiinni ja ihan jopa puristikin hieman <3

Tänään on käyty Keravalla markkinoilla! Meiltä keskustaan on vajaat 2km, joten kävellen oltiin liikkeellä. Löydettiin Alekille loppukevääksi aivan ihanat ja vielä käsintehdyt töppöset, joiden vuori on pehmeää lampaankarvaa. Nyt ei pitäisi pienet jalat palella vaunuissa! Kesäksi ostettiin pojalle ihan ikioma mustikkapipo, mistä oon haaveillut jo pitkään. Mulla ja Sinillä on kummallakin ollut pienenä mansikkapipot, joten olihan sellainen nyt saatava myös omalle pojallekin :) Lisäksi ostettiin mehua, kun noi kaupan valmismehut ei oikein enää puhuttele. Oli kiva reissu, markkinat on aina niin kivoja!- Annina

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Niin kuin aiemmin kommentoin jo teidän vanhan blogin puolelle, suosittelen lämpimästi korvikkeen vaihtoa, jos on noin itkuista. Meillä todettiin maitovältön ja -altistuksen (lehmänmaitoallergiaepäily) kautta, että Nan HA ei yksinkertaisesti sopinut Pakkasen Pojalle. Nyt olo on lähes itkuton Nutrilon HA:lla. Vältön aikana käytettiin reilu kuukausi Nutrilon Peptiä (ns. apteekin maito, jota saa myös ruokamarketista), jolla olo rauhoittui. Sillä ja HA:lla seurana on ajoittain kovatkin ilmavaivat, mutta ne ovat pääasiassa itkuttomia.

  Tietenkin vaihtoehtona on kokeilla myös esim. Arlan luomumaitopohjaista korviketta tai Valion Tuutia. Meillä kuitenkin on nyt todettu tuo Nutrilon HA hyväksi. Se on vähän halvempikin kuin Nan HA. Pari päivää kestänee, että tottuu uuteen, mutta sitten näkee. Tietenkin jos suoli on kovasti ärtynyt niin rauhoittumiseen voi mennä parikin viikkoa.

  Kokeilimme vähän aikaa sitten muutaman päivän Nutrilonin Omneota, kun pulauttelua tuntui olevan yhtäkkiä enemmän, mutta silläkin alkoi itkut lisääntymään, niin jatkoimme taas HA:lla.

  Jokaisen pitää tietenkin löytää se sopiva korvike, kun joku sopii toiselle ja muu taas jollekin muulle. Joka tapauksessa kannattaa kokeilla vaihtoa, kun kerran itkua ja pullolta kieltäytymistä on. Lapsi tietää jo pienenä, että tästä tulee huono olo ja jättää syömättä. Meillä oli tätä Nanilla.

  Me todettiin Pakkasen Pojalla myös se, että Disflatyl aiheutti todennäköisesti itkua ainakin pahimpaan aikaan. Ei nyt olla uudestaan kokeiltu enää, kun tilanne on rauhoittunut. Cuplatonia ei testattu, kun on pärjätty ilmankin. Näissäkin toinen sopii toiselle jne...

  Ihan oman jaksamisenne vuoksi toivon, että Alekin oloon löytyy ratkaisu. On se itkevän vauvan hoito kuitenkin raskaampaa kuin hyväntuulisen. :)

  Ja onpa poika sievä tapaus mustikkapipossaan!

  VastaaPoista
 3. Mietittiin pitkään, voiko itkuisuus johtua korvikkeesta, kun öisin ei itketä oikeesti ollenkaan.. Voisi luulla, että jos syynä olisi korvike, itkuisuutta olisi myös öisin.

  Nyt kuitenkin ollaan vaihdettu korviketta ja noin viikon verran ollaan syötetty Arlan luomukorviketta. Ainakin nyt tuntuu siltä, että itkuisuus olis vähän helpottanut, mutta onko se sitten korvikkeen vaihdosta johtuvaa vai pelkkää sattumaa, sitä ei tiedä. Sinillä on puhelimessa sovellus, johon saa merkattua sytöt ja siitä sitten näkee myös koko päivän syönnit. Välillä on huolettanut, miten vähän Alek onkaan päivän aikana syönyt..

  Hyvä, että teille on löytynyt sopiva korvike! :)

  VastaaPoista