maanantai 9. lokakuuta 2017

Lääkärineuvola


Torstaina Sini kävi Alekin kanssa neuvolalääkärillä. Silmät oli ok, ei ollut karsastusta. Kuulo oli hyvä, poika reagoi kilinään/tiukuun normaalisti. Korvat oli puhtaat. Korvia Alek on nyt viime aikoina räplännyt jonkun verran ja parina päivänä niistä tuli ihan sellaiset pienet kököt jotakin vaikkua ulos.. Sini tästä mainitsi lääkärille, mutta kuulema räpläily voi johtua ihan siitäkin, että poika on nyt ne omat korvansa löytänyt.
Edellisessä postauksessa mainitsin meidän huolesta, kun Alekin päässä oleva aukile on alkanut pienenemään.. Lääkärin mukaan aukile oli aivan normaali eikä syytä huoleen ole. Kuulema jo 4kk:n ikäisenä saattaa aukile alkaa pienenemään. Hassua vaan, miten Tuusulan neuvolassa tästä asiasta oltiin ihan eri mieltä ja ymmärrettiin, että sen ei vielä tässä vaiheessa pitäisi paljoa pienentyä.
Pääasia tietenkin on, että kaikki on niin kuin pitääkin :)

Lääkäriltä tuli vähän sanomista, kun Alek edelleen syö tuttia ja kehottikin meitä alkaa vähentämään sen käyttöä päivisin. Nukkumaan mennessä ja tarvittaessa rauhoittamiseen sen voisi lapselle antaa, muuten ei. Tämähän perustuu siis juurikin siihen faktaan, että mitä vanhemmaksi lapsi tulee, sitä vaikeampaa on tutista luopua. 
Näinhän se on, mutta meidän mielestä ei vielä ole tarvetta tutista luopua. Sen kyllä ehtii myöhemmässäkin vaiheessa ja se, miten helposti se tulee tapahtumaan, on vasta sen ajan murhe :) Alek on kuitenkin vasta 8kk, joten jos hän tutin haluaa, niin hän saa tuttia syödä.

Alek sai vielä yhden ylimääräisen neuvola-ajan, mikä olisi sitten 10kk:n ikäisenä. Tämä siksi, kun Alek on niin pienikokoinen ja poika ei edelleenkään istu ilman tukea ja sivuheijasteet puuttuvat (ei ota käsillä vastaan, jos istuessaan horjahtaa)
Onhan se ihan totta, että Alek on pieni, mutta kasvua on kuitenkin tapahtunut ihan normaalisti omalla käyrällään, joten mitenkään huolissaan ei olla. Onhan se tietysti hyvä, että seurataan kunnolla! Muutenkin on ehkä ihan kiva, ettei niin kovin pitkä väli ehdi tulla ennen sitä vuotisneuvolaa :)


- Annina

3 kommenttia:

 1. Jännä tuo tuttihomma. Meille ei lääkäri tai terkka maininnut 8-kuistarkastuksessa eikä terkka 10-kuistarkastuksessa, vaikka kummassakin pojalla oli tutti suussa ainakin osan aikaa. Vasta erään kanssa juttelin ja hän kysyi, onko tutista moitittu, kun kuulemma hänen lapsille oli kehotettu juuri kahdeksan kuun iässä vierottamaan sekä ilta- ja yötuttipullosta että tutista.

  Tosi hyvä, että aukileen ja silmien osalta kaikki oli ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Varmaan niin riippuu lääkäristä/th:sta. Aikalailla ekat sanat lääkärillä oli "Alek taitaa tutista tykätä?" Alekilla oli tutti suussa, kun mentiin sisään huoneeseen :D

   Poista
 2. Meiän terkka kysyi tutista luopumisesta vasta kun poika oli yli 1,5v ja seuraava oli tulossa. Tutista luovuttiin vasta lähempänä kahta vuotta kun pikkusisarus oli jo syntynyt ja "asettunut taloksi" :D olin kyllä tiennyt että vanhempana tutti voi olla jo tosi tärkeä ja niin kävi meilläkin. Kauhulla odotin hetkeä jolloin sen aika olisi, mutta lopulta yhden todella itkuisen illan jälkeen tutti unohtui pian. Nyt pienin 8,5kk enkä todellakaan ole miettinyt että tutin käyttöä pitäis rajoittaa :)

  VastaaPoista