sunnuntai 10. syyskuuta 2017

7kk

Kokeiltiin keinumistakin :)
Alek täytti tässä kuussa jo 7kk! Tällä hetkellä meillä höpistään, kiljutaan, päristellään ja pikkuhiljaa myös jo ryömitään. Ryömimisen taito löytyi tän viikon maanantaina, kun Sini oli Alekin kanssa ensivauvakerhossa ja yhdellä äidillä oli siellä Alekin mielestä todella kiinnostava hoitolaukku, jota piti kovasti päästä syömään! :D Istuminen ei edelleenkään onnistu ilman tukemista, mutta pikkuhiljaa sekin taito vahvistuu :) Sylissä poika istuu jo ihan mallikkaasti ja syöttötuolissakin jotenkuten, muttei olla vielä pitkiä aikoja siinä istutettu. 
Soseita Alek on nyt reilun viikon ajan alkanut syömään paremmin, siis oikeesti tosi hyvin! Aikaisemmin mahaan asti saattoi mennä hyvässä lykyssä kaksi lusikallista sosetta, nyt on syönyt useampana kertana kaiken, mitä on annettu :) Meillä on tähän mennessä syöty siis hirssipuuroa, erilaisia hedelmäsoseita sekä kanaa, pastaa, parsakaalia, bataattia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa soseena. Alek varmasti tykkäisi sormiruokailusta, mutta sitä pystytään alkaa harjottelemaan vasta, kun istuminen onnistuu täysin.. 
Hampaita on tehty jo pitkään, mutta yhtäkään hammasta ei ole vielä puhjennut läpi. Kovasti ikenet jo pullottaa ja kutisee, joten josko kohta alkais ne hampaatkin tulemaan.. Itkua ja surkua on jonkun verran hampaiden teko aiheuttanut, mutta niistäkin ihan hyvin aina on selvitty :)  

Sitten uutena juttuna ollaan vihdoinkin aloitettu Alekin kanssa vauvauinti! Se on ollut meillä tarkoituksena aloittaa jo paljon aikaisemmin, mutta vasta nyt saatiin aikaiseksi perehtyä aiheeseen paremmin.. Viikko sitten aloitettiin ja tänään oltiin toista kertaa uimassa. Alek niin nauttii uimisesta, voi että! <3 Viime viikolla osa uintiajasta kului ihmettelyyn ja oman käden lupsutteluun, mutta tänään Alek oli alusta loppuun ihan tohkeissaan ja polskutteli taas niin hienosti menemään! Sukeltaminenkin onnistui hienosti, ilman harmitusta! :)


- Annina

3 kommenttia:

 1. Hihi, meidän Penulla on ihan samanlainen windfleece-haalari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Toi on kyllä ihana ja saatiin halvalla, kun oli outletissa niin hyvässä alessa :)

   Poista
  2. Joo, ihan sama juttu! :D Vähän pelkäsin, että se ois nyt jo liian pieni, kun kesällä ostettiin, mutta on tällä hetkellä onneks just sopiva.

   Poista