tiistai 11. heinäkuuta 2017

Uudessa kodissa


Muutto on ohi ja uudessa kodissa ollaan nyt sitten asuttu reilun viikon verran. Meillä muutto ei todellakaan mennyt niin kuin strömsössä, vaan kaikki meni todellakin niin pieleen, kun vaan voi mennä! Muuttopäiväksi tilattu muuttofirma tuli paikalle puolituntia ennen sovittua aikaa, joten ihan ne viimeisimmät tavarat jäi osittain pakkaamatta ja alettiin sitten haalimaan jo pakattuja tavaroita autoon. Tässä vaiheessa Sini oli jo matkalla hakemassa avaimia uuteen asuntoon. Onneksi mun apuna meillä oli Sinin äiti ja myös mun veljet toisen auton kanssa, koska yksin en tosiaan olisi selvinnyt kaikesta! Muuttofirma oli jo lähtenyt kohti uutta osoitetta, kun selvisi, ettei meidän uuteen kotiin löytynytkään avaimia! Asiaa siellä noutopaikassa selviteltiin, kunnes oli pakko soittaa huoltomies avaamaan asunnon ovet. Meille ei avaimia löytynyt, koska edellinen asukas ei niitä ollut palauttanut! Näin ollen meille piti vaihtaa ja sarjoittaa uusi lukko oveen, että saatiin avaimet. Tässä ei suinkaan ollut vielä kaikki, vaan toinen ongelma oli se, että uudet avaimet kävivät vain ja ainoastaan meidän kotioveen, ei alakerran rapunoveen! Myöskään varastoon ei päästy tavaraa viemään. Tämä tarkoitti sitten siis sitä, että täältä ei mihinkään lähdetty yhdessä, vaan tänne oli toisen meistä aina  jäätävä, jos jossain piti käydä, jotta toinen pääsee takaisin sisälle. Nää avaimet oli siis väliaikaiset, mutta kukaan ei osannut meille kertoa, milloin saadaan ne oikeat avaimet sitten. Koska oli perjantai, jouduttiin viikonloppu selviytymään näillä avaimilla.
Myöhemmin illalla lähdin vielä vanhalle asunnolle siivoamaan ja hakemaan loppuja tavaroita (joita oli muuten ihan mielettömästi, vaikka suurin osa olikin jo muutettu) onneksi apuun saatiin mun veljet ja isä pakettiautolla sekä äiti auttoi siivoamisessa. Kello oli jo paljon, kun oltiin vihdoin valmiita, mutta mitä tapahtui! Lähdettiin kahdessa erässä viemään autolle tavaraa ja pari kassia jäi vielä sisälle odottamaan. Laitettiin äidin kanssa ovi kiinni, kunnes tajusin, että olin jo ehtinyt jättämään vanhat avaimet asuntoon sisälle!! Ei auttanut, kun soittaa huoltoyhtiön päivystykseen, että tulevat oven vielä avaamaan. Ja koska oli jo niin myöhä, maksoi tämä lysti 50e. Sitten vaan kamat kyytiin ja mars uuteen osoitteeseen loppuja tavaroita viemään. Kun tulin, niin käytiin yhdessä meidän auto viemässä omalle paikalleen parkkihalliin. Tässäkin meillä tuli mutka matkaan, kun hallin oven kaukosäädin ei toiminutkaan!! Ainoastaan meidän kulkulätkillä päästiin halliin sisälle, mutta siitä ovesta ei autolla sisälle mennäkään. Sini soitti huoltoyhtiöön, josta pyydettiin soittamaan halliasioista vastaavalle. Tämä henkilö ei meitä osannut auttaa ollenkaan ja puhelu päättyi niin, että Sini löi tälle ukolle luurin korvaan. Hän siis vain meille totesi, että meidän kaukosäätimessä selvästi on joku vika, mutta ennen maanantaita ei asialle pysty mitään tekemään ja mikäli ei ovea nyt saada auki, pitää meidän ajaa auto ulos parkkiin!? Tämähän ei nyt tullut kysymykseenkään, kun autopaikasta maksetaan melkein 50e kuukaudessa! Hetken päästä Sinin puhelin soi ja tää samainen ukko soittaa uudestaan. Tällä kertaa hän osasi meille kertoa, että hallin oven saakin avattua sisäpuolelta. Miksi ei tätä voitu meille heti kertoa, vaan piti suuttua ennen kuin mitään tapahtuu. Auto siis saatiin kun saatiinkin omalle paikalleen.  Sinä viikonloppuna sitten pistettiin kotia kuntoon ja maanantaina Sini soitti lukkoliikkeeseen avaimista. Tiistaina heti tultiin meille laittamaan taas uusi lukko ja vihdoin ja viimein saatiin avaimet, jotka käyvät myös alaoveen ja varastoon. Keskiviikkona saatiin uusi kaukosäädin parkkihalliin ja johan alkoi ovi aukeamaan nappia painamalla :D
Kaikesta huolimatta asunto on ihana ja heti muutettua tuntui jo kodilta, vaikkei täällä siltä heti näyttänytkään :)

-Annina

5 kommenttia:

  1. Onneksi kommellukset ovat takana päin. Jälkikäteen ne ajan myötä naurattaa :) Onnea uuteen kotiin!

    VastaaPoista
  2. Onnea uuteen kotiin! Joko alkaa tuntua kodilta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä ehdottomasti, tää on tuntunut kodilta heti, vaikka mutkia olikin muutossa liikaa :) Tää asunto on pieni, mutta niin toimivan mallinen, että on juuri passeli meille :)

      Poista
    2. Ei se asunnon koko välttämättä, mutta viisaasti suunniteltu pohja! Meillä ainakin menee neliöitä jonkin verran hukkaan, kun keskellä asuntoa oleva käytävä niitä imee..

      Poista